Ивелин Михайлов и полковник Николай Марков върнаха надеждата на варненци 

Двамата засегнаха наболели теми, които касаят пряко ежедневието и бита на българина, но не намират подкрепа и развитие в досегашните управляващи.

Вълнуваща и емоционална среща проведоха създателят на Исторически парк Ивелин Михайлов и полковник Николай Марков със стотици варненци, които препълниха зала 2 на Фестивалния и конгресен център в началото на седмицата. Дискусията бе част от поредица национални срещи на двамата с българите по повод бъдещето на страната ни. Михайлов отбеляза, че не планира да влиза в политиката, но подкрепя всички, които импонират на дългогодишната му дейност за възстановяване и просперитет на родината. 
 
Гостите засегнаха наболели теми, които касаят пряко ежедневието и бита на българина, но не намират подкрепа и развитие в досегашните управляващи. Сред тях са икономиката, лъжата със зелената сделка, ветрогенераторите, намаляващата численост на населението, прогресивното спадане на качеството на живот, несигурността и липсата на работните места, унизителните възнаграждения, унищожаване свобода на словото, наркоразпространението сред подрастващите и не на последно място - корупцията по всички нива на властта.
 
В залата се стекоха хора от всички възрасти и социални прослойки, обединени от стремежа да видят родината си съживена, а не разпродадена и унищожена в резултат на досегашните продажни управления. След кратки изложения на концепцията си за възстановяване на държавността, Михайлов и Марков отговаряха на въпроси на граждани. Оказа се, че хората се вълнуват от неясни и опасни перспективи като въвеждането на еврото, военната служба, нуждата от революционни действия, подмяна на изборните резултати, кражба на идеи от други партии и използването им за манипулация на народа и т.н.
 
На всеки от въпросите двамата гости отговаряха обстойно и аргументативно. 
 
"Христос е казал: "Милост искам, а не жертва!" - коментира полковник Марков въпроса дали трябва да бъдат наказани виновниците за досегашното положение. Според преподавателя по национална сигурност, насилието ще доведе до още насилие и никой няма да спечели от това. Същото е мнението му и за подготовката на армия от младежи, от която "нищо няма да остане, както в Украйна". 
 
"Не е целта да подготвим млади хора, които да загиват по фронтовете, а да възпитаваме здрав дух в здраво тяло. До сега всичко се е решавало с масови гробове, не това е решението. Целта е не да се налага да ги изпращаме на сигурна смърт, а да постигаме победи и да живеем достойно. Нашите деди не са отишли на връх Шипка, за да загинат, а за да победят. И са победили...
Колкото до наркоразпространението в училищата, в Община Ветрино няма нито наркотици, нито престъпност, защото там има хора, които отдават живота си това да не се случва. Ако и в държавата има такива отдадени хора, тогава ще преодолеем проблема глобално, въпреки че през страната ни минава основен канал за международен трафик на дрога."
 
"Крадецът е вътре в дома ни, в държавата ни. Който и да е отвън, трябва да се преборим с този вътре. Начинът е вместо да минаваме по тяхната магистрала, където техни хора да ни проверяват по КПП-тата с нашите пари, просто да си направим нова магистрала и тогава техните ще умрат от глад, а ние ще си преминаваме свободно. И ние вече правим тази магистрала, за това сме атакувани отвсякъде", изрази се образно метафорично Ивелин Михайлов. 
 
Относно приемането на еврото, гост от публиката заяви, че това ще бъде "самоубийство за България", тъй като същият човек вече го е преживял в родината си Франция: "Излъгаха ни, че всичко ще е добре за нас, а после цените скочиха двойно и тройно", разказа Пиер. 
 
"Против еврото съм, защото въвеждането му ще спре развитието на българската икономика и ще сме зависими отново от външни фактори", допълни Ивелин Михайлов.
"Вие от Европа ще бъдете свободни, когато стъпите на българска земя, така както нашите деди са завещали "роб на българска земя да няма" - и никога не е имало", визира полковникът българската история.  
 
След тричасовата среща гражданите все още не искаха да се разотиват. Светлина на духовен подем се усети сред присъстващите, осъзнали, че не са сами с проблемите си, а че много като тях искат да се преборят за достоен и пълноценен живот в родината, вместо България да изпраща децата си да служат на чужди системи.  
 
Вълната на надежда, която обикаля страната ще продължи да дава ярка светлина в тунела и през следващите дни. Целта е колкото може повече хора да разберат, че в България има не само лъжци и измамници, които да печелят от нещастието на народа, а и бели лястовици, които поемат цялата отговорност за обръщане на тенденциите за нов живот на страната ни в най-кратко време и занапред.  
 
По тези и още въпроси, вълнуващи аудиториите, след Варна и Силистра турнето продължава в следните градове: 
 
ПЛОВДИВ- 24 април, Зала Пълдин - хотел Санкт Петербург, 19 ч.
ГАБРОВО - 26 април, хотел Мак - конферентна зала, 19 ч.
ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 29 април, Залата на общината, 18 ч.
ХАСКОВО - 30 април, Залата на научно-техническите съюзи, 18 ч.
ЛОНДОН - 4 май - залата на Regents University London, Inner Crl, с пощенски код NW1 4NS. За контакти: 0889151075/ 0886886961
ПЛЕВЕН - 7 май, Концертна зала “Катя Попова”, 18 ч.
КЮСТЕНДИЛ - 8 май, общински театър - Кюстендил, 18:30 ч.
КАРЛОВО - 10 май, НЧ “Васил Левски”, 18 ч.
ВРАЦА - 21 май, Читалище "Развитие", 17.30 ч.
МОНТАНА - 22 май, хотел "Житомир", голяма зала, 17.30 ч.
 
Поради големия интерес към срещата във ВАРНА на 22 април, когато зала 2 на ФКЦ едва побра желаещите да присъстват, се обмисля още една голямо сбирка в същия град. 
 
Вход - свободен!
 
За повече информация: 0893 378 342

Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук

Целият запис от срещата можете да гледате тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД