Ивелин Михайлов: 33 етажа ще е най-високата сграда в новия Сити център във Варна

Проектът предвижда различни по височина сгради - от по 10 - 15 етажа, като най-високата ще е на 33 нива на мястото на Радиозавода, който в момента е в процес на разрушаване. 

Град в града планира да създаде за варненци Ивелин Михайлов - изпълнителен директор на Исторически парк - село Неофит Рилски. Инвестиционният проект ще бъде предаден за разглеждане в Община Варна до края на годината, стана ясно на пресконференция на инвеститора в БТА Варна. Той предвижда различни по височина сгради - от по 10 - 15 етажа, като най-високата ще е на 33 нива на мястото на Радиозавода, който в момента е в процес на разрушаване. 
 
"Има разрешение за събаряне в момента. За разрушаване на опасни сгради е важна бързината, за да не пострада някой. Смятаме да строим около 200 хил. РЗП, като целта не е да са жилищни кооперации. Ще има хотел, който да обслужва Летището. Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. 33 етажа ще е най-високата сграда от планирания комплекс. Идеята е да се направи тип Сити - център за финанси и развитие, за да привлече това интелектуални работещи фирми във Варна и България, а градът да се разширява. 
 
Идеята е наша, тепърва предстои обсъждане с кметове, общински съвет и т.н. Още няма разрешение. Това ще е град в града, който да не натоварва хората. Искаме да се даде възможност на това място да се работи и живее едновременно, и то от интелигентни хора, които да вкарват приходи и да имат достъп до море. Хората ще могат да ходят пеша до мола, за да не се натоварва движението. Към 45 дка за над 400 млн лева е стойността на проекта" - поясни Михайлов.  
 
По думите му инвестицията е смесена, с международно участие, а теренът е обследван за целта. 
 
Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД